Flugfiskekurser i Jämtland.

Fiskeresor, Lainio, Borgafjäll, Rautas, Grönland.

Flugfiskekurser i både strömmande och stilla vatten, i bla Hårkan och närliggande vatten.

Vi har allt ifrån kastkurser, fisketeknik, flugbindarkurs och ren guidning. Vi har lång erfarenhet av både guidning och kursverksamhet, saknar du fiskegrejer så går det att hyra.

Flugfiskekurs: Här lär du dig allt som har med enhands flugfiske att göra, framförallt på arterna öring och harr. Förutom ren kastteknik så lär du dig viss entomologi (våra akvatiska insekter) samt flugval som matchar stunden. Givetvis alla material runt fisket, allt ifrån spön och rullar till vadare och småprylarna. Presentationsteknik och specialkast för strömmande vatten och även för stilla vatten. En av dagarna alt kväll så binder vi flugor så du får även grunderna i flugbindning. I början blir det mycket fokus på kastteknik innan vi beger oss ut på vattnet. I regel så är kursen ca halvdag och resten är eget fiske, egentid är viktigt vid inlärning.

Boende i 4-bäddsstugor med kokplattor. Dusch & Wc finns i gula byggnaden helt intill, och när gruppen är minst 7 pers så har man även lodgen tillgänglig för matlagning, flugbindning och kvällsmys. Maten är självhushåll om inte gruppen i förväg har avtalat annat, då tillkommer extra kostnad. Kuddar, filtar, sänglinne ingår för kursdeltagare.

Du förväntas ta med egna fiskesaker såsom spö/rulle/lina/tafs/tafsmaterial/flugor/tafsklippare/peang/håv/vadare/jacka/varma kläder etc. Viss material finns att hyra, spö/rulle/lina/vadare/håv, men inte förbrukningsmaterial såsom tafs/tafsmaterial/flugor/småplock mm, men finns att köpa på plats om så önskas. Tag kontakt med oss om ni är intresserade att hyra något.

Vid minst 7 deltagare så har vi en utlottning alt "tävling" fisketävling eller kasttävling (vi bestämmer tillsammans hur ni vill ha det) i slutet av kursen har ni chans att vinna fiskesaker till ett värde av minst 6500.-.

Pris för en vecka 3500.-/person Vill du inte gå mer än 4 dagar så går det med, 2700.-/person dock ingen utlottning eller tävling.

Kastkurser, Flugbindarkurser mm

Endags eller rent av bara några timmar med tex kastkurser kan vi ordna så länge vi inte är uppbokade av annat.

Grundläggande kastkurs enhands, ca 3 timmar, vid 2 el fler deltagare 500.-/person. Är du ensam 700.-/Person. Tvåhands 700.-/person vid 2 el fler, 1000.- vid en pers. ca 4 tim.

Avancerad kastkurs enhands ca 4 timmar, underhandskast, circle spey mm vi lär dig hur du utför dem. 700:-/pers vid 2 eller fler deltagare, 1000.- om du är ensam.

Flugbindarkurser: Tag kontakt med oss så diskuterar vi vidare, pris beror på deltagarantal samt träffarnas längd mm.

Guidning: Halvdag ca 4 timmar, 1000.-/person Du får heta platser, kastteknik, flugval mm Tag med egna fiskesaker eller säg till om du behöver hyra något. Fiskekort tillkommer.

Lodge / 4-bäddsstugor / Husvagnsplatser samt 2 st Kåtor

.

 

Hedeviken, flugfiskeresa

Priser: 1/6-31/8 500:-/Dygn, 2800.-/Vecka Övriga tider så kontaktar ni oss.

Husvagn 176-31/8 180.-/dygn 900.-/vecka Inkl el, övriga tider, långtidshyra mm ? Kontakta oss.

Fisket i området

 

Rautas Driftboat trout char grayling

Området erbjuder ett bra fiske efter harr, öring och sik i strömmande vatten, Hårkan är känd för sitt starka sikbestånd som också medför att öring och harr kan växa sig till imponerande vikter. De mängder av stilla vatten i området håller i vissa fall grov öring samt även röding.

Flytringsfiske.

.

Lainio lax pontonbåt harr öring

Stundtals kan flytringsfisket vara det enda gångbara i vatten som är igenväxta eller "gungflytjärnar" Vi hur ut flytringar samt fenor.

Driftbåtar med åror har vi också och vi räknar med att leverera upplägg med guidade turer inom kort.

Temaveckor: Czechnymph , Edgevecka , Kastteknik/Presentation mm

 

Borgafjäll öring harr röding Borgagården

Vi kör en par temaveckor då lodgen är uthyrd till en exklusiv grupp, inga andra än de som är med på temaveckan finns på campen, lodgen är öppen för deltagarna för matlagning, flugbindning, kvällsmys etc.

Precis som under flugfiskekurser så kör vi en tävling av något slag, en fisketävling eller kasttävling. Känns det bättre med utlottning så gör vi så. Ni vinner fiskesaker för minst 6500.- vid minst 7 deltagare.

Veckan före midsommarveckan kör Vladimir Zavadski Tema Czechnymph, och han är kunglig på denna teknik. Hårkans skräck kan vi lova.

Dessa temaveckor kostar 3500.-/person och har i övrigt samma innehåll som våra övriga flugfiskekurser högst upp på sidan. Undrar ni över något så ring oss på 08-668 45 50.

Uthyrning av fiskeprylar:

Pontonbåt 375:-/dag 2000.-/vecka (vi har 5 st)

Flytring 250.-/dag 600.-/vecka (vi har flera stycken)

Vadarbyxor och skor 300.-/dag 600.-/vecka (de flesta storlekar finns)

Flugspö/rulle/lina kombo 200.-/dag 400.-/vecka

Deposition för pontonbåt 3500.- övriga saker 1500.- (återfås när saker returneras hela och rena samt torra)

Bastu finns i tältform 100.-/pers, behöver du en dusch så tar 30.-/tillfälle.

 

Fangstrapporter

https://www.facebook.com/flugfiskecenter

patagonia

flugfiskeKurs

Kurs